Hulp die bij jullie past

Samen hebben we alles in huis voor een passend aanbod voor jullie gezin. We houden het zo eenvoudig mogelijk en maken zaken niet onnodig ingewikkeld.

Wat kun je van ons verwachten?

Jullie hoeven maar één keer je verhaal te doen

Jullie hulpvraag komt binnen via het aanmeldpunt van Crossroads. Wij nodigen jullie uit voor een aanmeldgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen wat er nodig is om jullie zo goed mogelijk te helpen. Welke problemen spelen er bij jullie thuis? Wat gaat er goed? Welke belangrijke personen hebben jullie om je heen? Waar willen jullie aan werken? Jullie hoeven maar één keer je verhaal te doen. Wij regelen de rest met alle zorgpartijen.

We maken een voorstel

Het aanmeldteam kent alle mogelijkheden van de Crossroadspartners en kijkt samen met jou en jouw gezin welke zorg het beste past. Zo komt er één plan voor het hele gezin en dus niet voor ieder apart. Wel zo overzichtelijk.

Je krijgt één vast contactpersoon voor je gezin

Je krijgt hulp vanuit verschillende organisaties maar je hebt één contactpersoon. Je weet dus altijd waar je terecht kunt. Jullie contactpersoon bespreekt het voorstel met het hele gezin. Als iedereen akkoord is met het plan, kan de hulp starten.

We werken samen met andere organisaties

Zoals onderwijs, woningcorporaties, wijkteams en gemeenten. Zo zorgen we ervoor dat alle hulp goed op elkaar aansluit.

We blijven dicht bij huis

We vinden het belangrijk dat je zo dicht mogelijk bij jou thuis hulp krijgt. Heb je een specifieke behandeling of dagbesteding nodig. Dan zoeken we die zo dichtbij mogelijk bij jou in de buurt.

En maken je sterker

Ons uitgangspunt is de eigen kracht van jongeren en gezinnen. Dit betekent dat we jou en je gezin helpen bij het zelf oplossen van de problemen. We maken je sterker, zodat je zonder, of met minder hulp, weer verder kan.